Meny

Meny

 

Boka bord här

À la carte 17:00-21:00

Tapas

Antipasto 259:-

Charkuterier, ost och oliver, rotfruktschips och bröd (passar fint att dela på två som förrätt)

Oliver 45:-

Halkidiki- och kalamataoliver marinerade i ekrökt paprika, rosmarin och vitlök

Vitlöksbröd 49:-

Pommes Frites 65:-

Krispiga pommes med aioli

Kronärtskocka- & paprika 135:-

Ljummen sallad av kronärtskocka- & grillad paprika vänd i Pesto Genovese

Mozzarella – Melon 169:- med Coppa di Parma 189:-

Sallad av Buffelmozzarella, melon, basilika och brödkrutonger samt granatäppelsirap och rostade pistagekärnor

Löjrom 185:-

Löjrom 30gr med friterad majstortilla, hackad rödlök och färskost

Calamare fritos 125:-

Friterad bläckfisk med citron och aioli

Gambas fritos 165:-

Tempura- & pankofriterade gambas med citron

Gambas al Ajillo 145:-

Räkor, ASC-märkta i het olivolja med vitlök och spansk peppar, bröd

Blåmusslor 165:-

Vinkokta blåmusslor som vi vänder i ört- & vitlöksolja och gratinerade med Parmigiano Reggiano

Carpaccio 175:-

Tunt skivad ryggbiff 50gr med Parmigiano Reggiano, rostade pinjekärnor och olivolja samt ruccola och citron

Jamón Serrano 115:-

Lufttorkad skinka 30gr 18 mån i tunna skivor

Chistorra 145:-

Baskisk ”Chorizo”

Sticky ribs 159:-

BBQ-grillade kamben med sötstark glace

Sidfläsk 135:-

Chiligravat och varmrökt sidfläsk halstrat och penslat med tryffel- & chilihounung

Varmrätter

Gnocchi di Patate 255:- med chili- & vitlöksfrästa gambas 299:-

Pestoslungad potatisgnocchi med tomater, grillad paprika och marinerade kronärtskockor toppad med Buffelmozzarella

Fisk- & skaldjurssoppa förrätt 179:- varmrätt 269:-

Vit fisk, blåmusslor, räkor och Vannameiräkor i vår soppa av kräft-blåmusselfond och vispgrädde serveras med bröd & smör

Porksandwich 249:-

Långgrillad fläskkarré med rökt sidfläsk, bbq-sås, majonnäs och grönt samt rostad potato bun och pommes frites

Hamburgare 249:-

Burgare med bröd, cheddar, bacon, majonnäs, sallad, tomat och rödlök, pommes frites och saltgurka (Burgaren från Kustcharken)

Se vår helgsupe för fler varmrätter

Dessert

Chokladtryffel 45:-

Mörk chokladtryffel, perfekt till en kaffe och avec

Glass 79:-

En stor kula vaniljglass eller mangoglass med chokladsås eller hallonsås

(Mangoglassen och hallonsåsen är fria från allergener)

Vit chokladtårta 95:-

Krämig vit chokladtårta med mangosorbet

Chokladtårta 95:-

Fransk chokladtårta av mörk choklad draperad med chokladganache serveras med rostade valnötter och lättvispad grädde samt halloncoulis

Se vår helgsupe för fler varmrätter

Välkommen till oss på Olgas Bistro i Hunnebostrand.

Vi är en liten kvarterskrog belägen på mellankajen och har utsikt över hamnen.
Vår målsättning med Olgas är att driva en familjär kvarterskrog där alla är välkomna med stort fokus på vällagad mat och passande drycker i en mysig miljö med trevlig musik där mötet och samtalet mellan människor är viktigt. Vi hämtar mycket inspiration från länder som Italien, Spanien och Frankrike både när det gäller mat och vin.

Sommartid satsar vi på Tapas och en meny fylld med godsaker som passar sommaren. Vi serverar även en grym hamburgare med lokalproducerat kött från Kustcharken. Dagtid serverar vi Bistrolunch och en enklare À la carte.

Jag som driver Olgas Bistro heter Clas Andersson och mig hittar du oftast i köket. Jag har en lång erfarenhet av att driva och förvalta restauranger. Redan 1984 började jag min bana i restaurangbranschen, då som kockelev på Charlies krog i Kungshamn. Sedan dess har det blivit många olika restauranger, framför allt då här i Sotenäs kommun och i Göteborg. Under åren i Göteborg arbetade jag mest som köksmästare och krögare. Var även nere i Spanien och arbetade som kock en period och det var då jag fick upp ögonen för tapasrätter och spansk mat. Första krogen jag öppnade var 1996. Tapas bar & mat, den första restaurangen i Göteborg som satsade på tapasrätter.

Så vi hälsar dig varmt välkommen till en genuin liten kvarterskrog där gästen, maten och drycken står i fokus.
Clas Andersson med familj och personal.
Olgas Bistro Hunnebostrand