Meny

Tapas

Vår kvällsmeny serveras 17:00-22:00 fredagar och lördagar

Pris äta här eller ta med

Tapas
Vitlöksbröd 45:- 39:-
Surdegsbaguette rostat med ört- & vitlöksolja
Oliver 45:- 39:-
Ört- & vitlöksoliver
Olivtapenad 49:- 43:-
Tapenade av oliver med sardeller, vitlök, kapris och olivolja, bröd
Pommes Frites, aioli 55:- 49:-
Krispiga pommes med aioli

Sparris 99:- 89:-
Pestobakad grön sparris med basilikakräm
Buffelmozzarella 89:- 79:-
Buffelmozzarella, semitorkade tomater, rostade valnötter, basilikaolja och sallad
Serranoskinka & mozzarella 139:- 125:-
Lufttorkad spansk skinka med sallad av buffelmozzarella, semitorkade tomater, rostade valnötter, basilikaolja och grönsallad
Antipasto liten 175:- stor 275:- ta med 150:-/250:-
Chark, ost och oliver och olivtapenad, bröd
Löjrom & Tortilla 139:- 125:-
Löjrom på friterad tortilla med crème fraiche och rödlök
Gambas al ajillo 119:- 109:-
Räkor, ASC-märkta i het olivolja med vitlök och spansk peppar, bröd
Vid take away drar vi ner mängden olja
Chistorra La Rioja 89:- 79:-
Stekt kryddig lufttorkad spansk korv med grönsaksragu och aioli

Extra
Grön mojo 20:- 15:-
Kanarisk koriandersalsa
Röd Mojo 20:- 15:-
Kanarisk paprikasalsa
Aioli 20:- 15:-
Vitlöksmajonnäs
Tryffelaioli 25:- 20:-
Tryffel- & parmesanaioli

Varmrätter
Olgas fisk- & skaldjurssoppa 169:-/239:- ta med 149:-/199:-
Vit fisk, blåmusslor, räkor och havskräfta i vår soppa av kräft-blåmusselfond och vispgrädde serveras med bröd. Vill du ha vår soppa take away kan du även få den kall med alla tillbehör vid sidan av. Bra om du vill bjuda på en nylagad soppa vid ett senare tillfälle.
Havskatt & scampi 249:- 195:-
Marinerad havskatt & scampi på spett med grön mojo och aioli serveras med rostad potatis och tomatsallad
Hamburgare 189:- 159:-
Burgare (högrev- & oxbringa) med bröd, cheddar, bacon, majonnäs, sallad, tomat och rödlök, pommes frites och saltgurka. Burgare och bacon från Kustcharken
Mixed Iberico Bellota (Pata Negra) 279:- 249:-
Tre olika detaljer av Iberico Bellota grisen (Pata Negra) serveras med tryffel- & parmesanaioli, röd mojosås, sallad av tomat, blekselleri och rödlök toppad med rostade valnötter samt rosmarinsrostad potatis
– Kamben med söt-stark glace
– Sidfläsk torrsaltat och äppelrökt med tryffelhonung
– Secreto Iberico, torr rubbat med ekrökt paprika och andra kryddor
Går även som grillpåse med allt väl förberett. Följ anvisningarna du får med och imponera dina vänner på en fantastisk grillmiddag.
Barnhamburgare 95:- (För oss under 12 år)
Hamburgare 90gr med bröd och pommes frites, grönt vid sidan om

Dessert
Fransk Chokladtårta 79:- 59:-
Vår hemgjorda chokladtårta av mörk choklad med lättvispad grädde och rostade valnötter
Beställ (senast dagen innan) en hel Fransk chokladtårta och ta hem 16/18 port 499:-
Montagnolo och kanderade nötter 79:-
Montagnolo Affiné 42% krämig vit- och blåmögelost serveras med kanderade nötter och balsamicosirap
Ostbricka 129:- 99:-
-Tallegio italiensk halvmjuk kittost av komjölk (pastöriserad)
-Cheddar, Lagrad i minst 18 mån. Hårdost. Storbritannien, komjölk (pastöriserad)
-Montagnolo Affiné 42% krämig vit- och blåmögelost. Tyskland, komjölk (pastöriserad)
-Tomatmarmelad och kex
Mangosorbet 65:- 49:-
Mangosorbet med chokladsås eller hallonsås
Vaniljglass 65:- 49:-
Gräddvaniljglass med chokladsås eller hallonsås

Från Deli’n att ta med öppet samma tider som krogen

Olja, Vinäger & Ris
Balsamvinäger IGP 250 ml 110:-
Balsamvinäger IGP är en högkvalitativ ekfatslagrad balsamvinäger från Modena. Välutvecklad smak och doft med toner av trä och kryddor. Densiteten på denna produkt är 1,20 vilket betyder att den är rinnande. Balsamvinägern förvaras i ektunnor tills den tappas på flaska. Smaken är rund, snäll och angenäm. Används med fördel direkt på tallriken. Den passar till t.ex. Bresaola, sallad och parmesanost. 6% syra. Förvaras torrt, mörkt och svalt.
Champagne Ardenne vitvinsvinäger 250 ml 65:-
Gjord på vin från Champagne-Ardenne. Lagrad på ekfat i minst ett år. Lite rundare och mjukare i smaken än en vitvinsvinäger.
Tryffelolja svart 100 ml 225:-
En mycket koncentrerad och dryg olja smaksatt med svart tryffelarom från producenten Plantin. Används i alla anrättningar där tryffel passar.
Unius Arbequina Virgin Olivolja 25cl 89:- 50cl 135:- 75cl 159:-
En olivolja från Siurana-appellationen, som ligger i södra Katalonien, tillverkad av oliv från Arbequina. Skördas manuellt, kallpressad. Kan användas både i kalla förberedelser och i varma rätter.
Risottoris Carnaroli naturell 300 g 49:-
Carnaroli, ett klassiskt risottoris, i konsumentförpackning. Beräknad för ca 4–5 portioner. Tillagning och tips för egen smaksättning finns på förpackningen.
Risottoris Karljohan 300 g 75:-
Risottoris med en bas av Carnaroliris med Karljohansvamp. Konsumentförpackning beräknad för ca 4–5 portioner.
Risottoris Ortolana 300 g 75:-
Risottoris med en bas av Carnaroliris med Ortolana (mix av bl.a. zucchini, soltorkad tomat och aubergine). Konsumentförpackning beräknad för ca 4-5 portioner.
Risottoris Tryffel 300 g 75:-
Risottoris med en bas av Carnaroliris med Tryffel. Konsumentförpackning beräknad för ca 4-5 portioner.

Konserver
Anklevermousse naturell 95g 99:-
Fantastiskt god som den är på en smörstekt brödskiva och med lite god marmelad. En sked mousse på oxfilén gör det genast lite festligare! Äts oftast som förrätt eller tilltugg. Lätt att smaksätta efter eget önskemål. Förvaras torrt, mörkt och svalt. Kyl före servering.
Ingredienser: Anklever och ankfett (63%), kycklinglever (37%), vatten, salt, peppar, socker.
Aceitunas Rellenas de Ancho 55:-
Sardellfyllda gröna oliver, vatten och salt, Spanien.
Aceituna Aliñadas 69:-
Gröna oliver med kärna, i marinad av vitlök, morot, röd paprika, salt & kryddor, Spanien.
Aceitunas Negras de Aragón 79:-
Svarta oliver med kärna från Aragón, Spanien.
Aceitunas Arbequinas 69:-
Små smakrika oliver i vatten salt och kryddor. Samma olivsort som används i olivoljan vi säljer.
Aceitunas Partidas 69:-
Spruckna gröna oliver med kärna, i vatten och salt
Mejillones Escabeche 59:-
Inlagda blåmusslor
Blåmusslor, vegatabilisk olja, vinäger, kryddor och salt
Sardinillas en Aceite de Oliva 99:-
Små sardiner i olivolja och salt.
Berberechos Al Natural 135:-
Hjärtmusslor i vatten och salt
Zamburiñas en Salsa Gallega 99:-
Kammusslor i tomatolja, lök, kryddor och salt
Anchoas Cantabrico 75:-
Sardellfiléer i olja

Ost
Tallegio 27:-hg
Italiensk halvmjuk kittost av komjölk som passar på ostbricka och i sallad. Prova gärna och värm i ugnen på smörat bröd och servera med smörfrästa äppelskivor och kummin.
Fetthalt 25%. Pastöriserad
Montagnolo Affiné 60:-hg
Montagnolo Affinè är traditionellt lagrad varsamt under längre tid vid låg temperatur. Smakrik. Laktosfri, Glutenfri och är gjord med Mikrobiellt löpe. 42% fetthalt & 2,0% sälta
Cheddar Seriously Strong Vintage 28:-hg
Intensiv och fyllig smak med toner av karamell. Passar till ostbrickan eller varma rätter. Lagrad 18 månader. Pastöriserad.
Parmigiano Reggiano 30mån 55:-hg
Hantverksmässigt framställd enligt tradition från 1400-talet. Lagrad i 30 månader och av absolut högsta kvalitet. Av komjölk. Mycket smakrik och passar utmärkt att servera med en högklassisk Balsamico.

Chark
Jamón Serrano 45:-hg
Lufttorkad och torrsaltad skinka som har lagrats i ca 12 månader. Serveras med melon, färska fikon eller som tapas i tunna skivor.
Coppa di Parma 44:-hg
Italienarens favorit, lufttorkad fläskkarré.
Salami Chorizo Iberico 43:-hg
Lufttorkad chorizo av Ibericogrisen (pata negra). Världens mest exklusiva gris. Lufttorkad i ca 3 månader. Bogbitarna är marinerade med paprika. Mild med en viss sötma.
Tryffelsalami 50:-hg
Salami från Italien, producent Viani smaksatt med svart sommartryffel och kryddor