Meny

Meny

 

Boka bord här

À la carte 17:00-21:00

Tapas

Antipasto 259:-
Charkuterier, ost och oliver, rotfruktschips och bröd (passar fint att dela på två som förrätt)
Oliver 45:-
Halkidiki- och kalamataoliver marinerade i ekrökt paprika, rosmarin och vitlök
Vitlöksbröd 49:-
Pommes Frites 65:-
Krispiga pommes med aioli
Grön sparris 115:-
Bakad med Pesto Genovese
Buffelmozzarella 159:- med Jamón de Serrano 179:-
Buffelmozzarella med semitorkade tomater och basilikaolja toppad med rostade valnötter
Löjrom 185:-
Löjrom 30gr med friterad majstortilla, hackad rödlök och färskost
Cheviche 175:-
Hälleflundra i lime, koriander, vitlök, grön chili, salladslök, avokado och mango
Sotad tonfisk 175:-
Sotad tonfisk med Panzanella vänd i Olgas gröna salsa serveras med aioli
Friterad fisk 135:-
Pankopanerad fisk friteras och serveras med citron och aioli
Calamare fritos 125:-
Friterad bläckfisk med citron och aioli
Gambas al Ajillo 145:-
Räkor, ASC-märkta i het olivolja med vitlök och spansk peppar, bröd
Friterad Vannameiräka torpedostyle 129:-
med Aioli & citron
Rödräka 169:-
Grillade hela rödräkor penslade med chili- & vitlöksolja
Blåmusslor 165:-
Vinkokta blåmusslor som vi vänder i ört- & vitlöksolja och gratinerade med Parmigiano Reggiano
Carpaccio 175:-/Whiskeygravad Carpaccio 195:-
Tunt skivad ryggbiff 50gr med Parmigiano Reggiano, rostade pinjekärnor och olivolja samt ruccola och citron
Jamón Serrano 115:-
Lufttorkad skinka 30gr 18 mån i tunna skivor
Secreto Iberico 175:-
Marinerad med rosmarin, pimento de la vera, spiskummin och vitlök serveras med citron

Varmrätter

Gnocchi di Patate 255:-
Smörstekt gnocchi slungad i pesto med semitorkade tomater och riven Parmigiano Reggiano

Marulk 325:-
Smörstekt marulk serveras med potatismos, skaldjur- & musselsås, slungade spritärter, grillad citron & inlagd färnkål
Havskatt & scampi 299:-
Marinerade bitar av havskatt och scampi på spett med grön mojo och aioli serveras med örtrostad färskpotatis och sallad av säsongens primörer
Hamburgare 249:-
Burgare med bröd, cheddar, bacon, majonnäs, sallad, tomat och rödlök, pommes frites och saltgurka (Burgaren från Kustcharken)
Ryggbiff 345:-
Svensk Ryggbiff (SRB), rödvinssky, pestobakad sparris och friterad färskpotatis

Dessert

Svartvinbärspaj 119:-
Ljummen svartvinbärspaj med vaniljsås
Fransk chokladtårta 99:-
Fransk chokladtårta med rostade valnötter och lättvispad grädde
Vaniljglass 70:-
En kula glass med chokladsås/hallonsås
Fläder- & jordgubb sorbet 59:-
En kula sorbet med chokladsås/hallonsås

Se vår helgsupe för fler alternativ

Välkommen till oss på Olgas Bistro i Hunnebostrand.

Vi är en liten kvarterskrog belägen på mellankajen och har utsikt över hamnen.
Vår målsättning med Olgas är att driva en familjär kvarterskrog där alla är välkomna med stort fokus på vällagad mat och passande drycker i en mysig miljö med trevlig musik där mötet och samtalet mellan människor är viktigt. Vi hämtar mycket inspiration från länder som Italien, Spanien och Frankrike både när det gäller mat och vin.

Sommartid satsar vi på Tapas och en meny fylld med godsaker som passar sommaren. Vi serverar även en grym hamburgare med lokalproducerat kött från Kustcharken. Dagtid serverar vi Bistrolunch och en enklare À la carte.

Jag som driver Olgas Bistro heter Clas Andersson och mig hittar du oftast i köket. Jag har en lång erfarenhet av att driva och förvalta restauranger. Redan 1984 började jag min bana i restaurangbranschen, då som kockelev på Charlies krog i Kungshamn. Sedan dess har det blivit många olika restauranger, framför allt då här i Sotenäs kommun och i Göteborg. Under åren i Göteborg arbetade jag mest som köksmästare och krögare. Var även nere i Spanien och arbetade som kock en period och det var då jag fick upp ögonen för tapasrätter och spansk mat. Första krogen jag öppnade var 1996. Tapas bar & mat, den första restaurangen i Göteborg som satsade på tapasrätter.

Så vi hälsar dig varmt välkommen till en genuin liten kvarterskrog där gästen, maten och drycken står i fokus.

Clas Andersson med familj och personal.
Olgas Bistro Hunnebostrand