À la carte 18:00-21:00
Julmeny
Lax & Skagen på smørrebrød 199:-
Vår kallrökta lax i tunna skivor och Skagenröra smaksatt med pepparrot ett halvt kokt ägg toppad med löjrom serveras på solrosrågbröd och sallad
Julskinkemacka 125:-
Julskinka med vår sötstarka senap och rödbetssallad på vårt hembakade vörtbröd
Silltallrik 149:-
Tre sorter av vår sill med ost, kokt ägg och potatis serveras med vört och knäcke samt smör
Pasta Funghi 199:-
Pasta med champinjonsås toppad med Parmigiano Reggiano
Kvällens rätt 199:-
Vi får se vad det blir 🙂
Kalvrygg 299:-
Marinerad kalvrygg med rostade rotfrukter och rödvinssås serveras med ört- & vitlökscrème
Dessert
Ris à la Malta 89:-
Klassisk juldessert med körbärssås
Baskisk cheesecake 119:-
Krämig ostkaka med färsk frukt i halloncoulis samt saltrostade marconamandlar
Glass 59:- två kulor 75:-
En kula glass. Vanilj eller mango med chokladsås eller hallonsås
(mangoglassen från Lejonet & Björnen är fri från allergener)
Fläder- & jordgubbsorbet 59:- två kulor 75:-
En kula sorbet med chokladsås eller hallonsås
Allergener? Fråga gärna
Avec
Bailey’s Irish Cream 26:-
Sambuca 26:-
Chartreuse Grön 41:-
Plantation Anniversary XO 35:-
J&W Red Label 26:-
Maker’s Mark 32:-
Laphroaig 32:-
Grappa 26:-
Grappa Ambratta 32:-
Boulard Calvados G. Solage 29:-
Grönstedts Monopole 26:-
Gilbert XO Cognac 79:-
30 år på franska ekfat
Château de Lacquy Armagnac 84:-
2007
Alkoholfritt
Richard Juhlin Blanc non alko. 20cl 89:-
100% Chardonnay. Mousserande.
Briska Demi Sec 64:-
Sauvignon Blanc & Gröna Äpplen
Gröna äpplen med runda toner av kiwi och vitt vin.
Melleruds Non. Alko Pilsner 0,5% 33cl 55:-
Ljus lager, Melleruds Bryggeri, Sverige.
Easy Rider Bulldog Non. Alko 33cl 59:-
Gotlands Bryggeri, Sverige. Alkoholfri IPA
Sommar Sommar 75:-
Cranberry, fläder och lime toppad med tonic
Orange Passion 85:-
Passionsfrukt, grenadine, grapefrukt & lime toppad med sprite
San Pellegrino Mineralvatten 50cl 39:-
San Pellegrino Limonata 20cl 39:-
Cola, Cola Zero, Fanta, Sprite 33cl 39:-
Starköl
Melleruds Utmärkta Pilsner Eko
30cl 59:- 40cl 79:- 50cl 99:-
Ljus lager, Melleruds Bryggeri, Sverige.
Krušovice Imperial
30cl 69:- 40cl 95:- 50cl 115:-
Ljus lager, Krušovice, Tjeckien.
Daura Damm Glutenfri Lager 33cl 89:-
Ljus lager, Damm, Spanien.
Mariestads Continental 79:-
Ljus lager, Mariestads Bryggeri, Sverige.
SOL 69:-
Ljus lager, México.
Cider 33cl
Briska Päron 33cL 85:-
Cider, Briska, Sverige, Frisk och fruktig med tydliga inslag av päron och toner av kryddighet.
Kaffedrinkar 4cl 146:-
Irish Coffee
Jameson, farinsocker, kaffe, grädde
Kaffe Baileys
Baileys, kaffe, grädde
Kaffe Karlsson
Baileys, Triple sec, kaffe, grädde
Olgas Kaffe
Mörk rom, Kahlúa, kaffe, grädde
Kaffe
Brygg 32:- Cappuccino, Café latte 39:- Espresso 29:-/32:-
Bubbel
Richard Juhlin Blanc non. Alko. 20cl 89:-
100% Chardonnay. Fruktig, ungdomlig smak med liten sötma, inslag av äpplen, honung, päron och citrus.
Cava Brut Nature Reserva 575:-/115:-
Caves Miquel Pons, DO Cava, Penedès, Spanien. 40% Xarel•lo, 40% Macabeo, 20% Parellada. Görs enligt champagnemetoden. Mogen och fräsch med lång eftersmak.
Bernard-Remy Carte Blanche Brut 975:-
Bernard-Remy, Frankrike, Champagne. 60% Pinot Noir, 35% Chardonnay, 5% Pinot Meunier.
Livlig, lite nötig, örter, äpple, svaga jästtoner, medelfylligt.
Rosé
Crazy Tropez 460:-/115:-
Domaine Tropez, Frankrike, Cotés de Provence. 70% Grenache, 30% Cinsault.
Citrusaromer med röd frukt samt toner av kanderade blommor. Rik fruktig smak med inslag av röda bär och citrus. Lång och intensiv finish. Utmärkt som aperitif, tapasrätter, kryddig mat och grillat
White Tropez 675:-/169:-
Domaine Tropez, Frankrike, Cotés de Provence. AOC. 70% Grenache, 20% Cinsault, 10% Rolle
Ljusrosa, delikat och silkeslen. Aromatisk med aromer av tropisk frukt. Utmärkt som aperitif, tapasrätter, stekt fisk, och grillat
Vitt
Le Petit Veló Blanc 460:-/115:-
Gilbert & Gaillard, Frankrike. 60% Sauvignon Blanc, 40% Colombard. Friskt och lätt gräsigt med precis lagom citrussyra. Aperitif, musslor, skaldjur, fisk.
Langhet Arneis 550:-/138:-
Broccardo, Italien, Piemonte, Langhe. 100% Arneis. Fyllig & angenäm, något diskret men ändå med många smaker som äpple, ananas, päron, persika, akacia, hasselnöt, örter och lätt syrlighet. Tonfisk, pasta, kalv, kyckling, skaldjurssoppa.
Château de Thésée Touraine Chenonceaux 575:-/144:-
Château de Thésée, Loire-dalen, Touraine, Frankrike. 100% Sauvignon Blanc
Torrt vin, både fräsch och delikat fruktig.
Vegetariska rätter, blåmusslor, mager fisk och getost.
Hauller Riesling 630:-/158:-
Famille Hauller, Alsace Riesling, Frankrike. 100% Riesling
Torrt vin, både fräsch och delikat fruktig.
Fisk och skaldjur. Den är också utsökt till fågel, vitt kött och till och med getost.
Chablis Marronniers 840:-
Domaine des Marronniers, Bourgogne, Chablis, Frankrike. 100% Chardonnay. Torr, lite smörig & medelfyllig. Fisk och skaldjur. Charkuterier, milda, mjuka ostar.
Manda Huevos 899:-
El Escocés Volante, Carramainas, Aragón, Spanien. 95% Macabeo, 5% Garnacha blanca.
Elegant, nästan burgundisk stil. Blom- och citrontoner på näsan med en lång, rostad, salthaltig finish. Fatjäst och fällningslagring på fat i totalt 15 månader. 11 månader på flaska innan släpp. Perfekt att bara njuta av, passar ypperligt till våra skaldjurstapas och fetare fiskrätter.
Rött
Le Petit Veló Rouge 460:-/115:-
Gilbert & Gaillard, Frankrike. Mycket röda bär, doftrik och rund med behagligt tillrättalagda tanniner. Kötträtter, pasta och tapas.
Bilaire 495:-/124:-
Bodegas Alejandro, Spanien, Valencia, DO Alicante.
100% Monastrell. Välbalanserat stort och köttigt vin med mycket plommon, lite lakritstoner och låg syra. Passar bra till kalv och annat rött kött
Barbera d’Alba 575:-/144:-
Broccardo, Italien, Piemonte. 100% Barbera d’Alba. Medelfylligt, något kryddigt och stor i smaken. Antipasto, pasta, rött kött, köttgrytor, tapas.
Lirica Primitivo di Manduria 599:-
Produttori Vini Manduria, Apulien, Italien. 100% Primitivo. Perfekt till rött kött och smakrika pastarätter.
Nebbiolo Langhe 645:-/162:-
Broccardo, Italien, Piemonte, 100% Nebbiolo
Aromatisk, hög fruktsyra, tydliga, men avrundade tanniner i en lätt, men smörig kropp med lång eftersmak. Gott till en köttbit eller varför inte till anti pasto.
Les Brulis 690:-
Domaine de Mauperthuis, Frankrike, Bourgogne 100% Pinot Noir. Lätt och torr, ganska len med bra syra. Passar till kalv, kyckling, antipasto eller som aperitif.
Roc Blanc 825:-
Gilbert & Gaillard, Languedoc, Frankrike 70% Syrah, 20% Grenache, 10% Mourvèdre
Fyllig torr och något sträv med behaglig syra. Perfekt till en köttbit med rödvinssås men även en krämig och kryddig pastarätt.
Dessertvin
Tesauro Recioto Valpolicella Doc 6cl 96:-
Corvina, Rondinella. Medelstor, elegant, söt smak av russin, torkade fikon, choklad och vanilj
Vi Dolc Natural Miquel Pons 6cl 96:-
Muscat och Xarel·lo.
Ett runt ekfatslagrat vin med gyllenbrun färg, med aromer som påminner om mogna druvor och åldrande i ekfat. Naturlig sötma med smak av sirap och nötter
Välkommen till oss på Olgas Bistro i Hunnebostrand.
Vi är en liten kvarterskrog belägen på mellankajen och har utsikt över hamnen.
Vår målsättning med Olgas är att driva en familjär kvarterskrog där alla är välkomna med stort fokus på vällagad mat och passande drycker i en mysig miljö med trevlig musik där mötet och samtalet mellan människor är viktigt. Vi hämtar mycket inspiration från länder som Italien, Spanien och Frankrike både när det gäller mat och vin.
Sommartid satsar vi på Tapas och en meny fylld med godsaker som passar sommaren. Vi serverar även en grym hamburgare med lokalproducerat kött från Kustcharken. Dagtid serverar vi Bistrolunch och en enklare À la carte.
Jag som driver Olgas Bistro heter Clas Andersson och mig hittar du oftast i köket. Jag har en lång erfarenhet av att driva och förvalta restauranger. Redan 1984 började jag min bana i restaurangbranschen, då som kockelev på Charlies krog i Kungshamn. Sedan dess har det blivit många olika restauranger, framför allt då här i Sotenäs kommun och i Göteborg. Under åren i Göteborg arbetade jag mest som köksmästare och krögare. Var även nere i Spanien och arbetade som kock en period och det var då jag fick upp ögonen för tapasrätter och spansk mat. Första krogen jag öppnade var 1996. Tapas bar & mat, den första restaurangen i Göteborg som satsade på tapasrätter.
Så vi hälsar dig varmt välkommen till en genuin liten kvarterskrog där gästen, maten och drycken står i fokus.