Meny

Vår meny som den ser ut just nu, vi ändrar ganska ofta och vill servera rätter som är säsongsbetonade. Får vi t.ex. tag på fin sparris till Påsk, så vill vi gärna servera den. Kolla in veckans supé här

À la carte från 17:00

Tapas

Antipasto liten 249:- stor 398:-
Chark, ost och oliver, olivtapenad, chips och bröd
Oliver 45:-
Halkidiki- och kalamataoliver marinerade i ekrökt paprika, rosmarin och vitlök
Pommes Frites 65:-
Krispiga pommes med aioli
Anchoas Cantabrico 99:-
Sardellfiléer i olja med surdegsbaguette
Sparris 135:- med Jamón de Serrano 155:-
Grön sparris med Parmigiano Reggiano samt krossade salta marconamandlar och basilkacrème
Buffelmozzarella 149:- med Jamón de Serrano 169:-
Buffelmozzarella med semitorkade tomater och basilikaolja toppad med rostade valnötter
Löjrom & Tortilla 165:-
Löjrom på friterad tortilla med färskost och rödlök
Gambas al Ajillo 135:-
Räkor, ASC-märkta i het olivolja med vitlök och spansk peppar, bröd
Blåmusslor 149:-
Vinkokta blåmusslor som vi vänder i ört- & vitlöksolja och gratinerade med Parmigiano Reggiano
Ibericoribs 155:-
Söt-starka Ibericokamben med bbqsås

Varmrätter

Tortelloni 245:-
Tortelloni fylld med Ricotta- & spenat i gorgonzolasås med rostade valnötter, sallad och brödkrutonger
Olgas fisk- & skaldjurssoppa förrätt 179:- varmrätt 259:-
Vit fisk, blåmusslor, räkor och havskräfta i vår soppa av kräft-blåmusselfond och vispgrädde serveras med bröd & smör
Havskatt & scampi 325:-
Havskatt & scampi på spett med grön mojo och aioli samt primörsallad och friterad färskpotatis
Hamburgare 229:-
Burgare med bröd, cheddar, bacon, majonnäs, sallad, tomat och rödlök, pommes frites och saltgurka
Kalvrygg 325:-
Marinerad Kalvrygg med krydd- & örtsmör med ljummen tomatsallad i balsamicovinaigrette samt friterad potatis
Barnburgare 95:- (för oss under 12 år)
90 gr hamburgare med bröd och grönt vid sidan av, pommes frites

Dessert

Chokladtryffel 45:-
Husets chokladtryffel
Glass 69:-
Vaniljglass eller Mangoglass med chokladsås eller hallonsås
Fransk Chokladtårta 85:-
av mörk choklad med lättvispad grädde och rostade valnötter
Rabarberpaj 95:-
med vit chokladsås smaksatt med vanilj- & citron
Cheesecake 75:-
Amerikansk cheesecake gjord på smördeg och toppad med jordgubbar

Välkommen till oss på Olgas Bistro i Hunnebostrand.

Vi är en liten kvarterskrog belägen på mellankajen och har utsikt över hamnen.
Vår målsättning med Olgas är att driva en familjär kvarterskrog där alla är välkomna med stort fokus på vällagad mat och passande drycker i en mysig miljö med trevlig musik där mötet och samtalet mellan människor är viktigt. Vi hämtar mycket inspiration från länder som Italien, Spanien och Frankrike både när det gäller mat och vin.

Vintertid har vi öppet på helger men öppnar gärna upp för privata middagar och liknande. Under vintern har vi något mindre utbud.

Sommartid satsar vi på Tapas och en meny fylld med godsaker som passar sommaren. Vi serverar även en grym hamburgare med lokalproducerat kött från Kustcharken. Dagtid serverar vi Bistrolunch och en enklare À la carte.

Jag som driver Olgas Bistro heter Clas Andersson och mig hittar du oftast i köket. Jag har en lång erfarenhet av att driva och förvalta restauranger. Redan 1984 började jag min bana i restaurangbranschen, då som kockelev på Charlies krog i Kungshamn. Sedan dess har det blivit många olika restauranger, framför allt då här i Sotenäs kommun och i Göteborg. Under åren i Göteborg arbetade jag mest som köksmästare och krögare. Var även nere i Spanien och arbetade som kock en period och det var då jag fick upp ögonen för tapasrätter och spansk mat. Första krogen jag öppnade var 1996. Tapas bar & mat, den första restaurangen i Göteborg som satsade på tapasrätter.

Så vi hälsar dig varmt välkommen till en genuin liten kvarterskrog där gästen, maten och drycken står i fokus.
Clas Andersson med familj och personal.
Olgas Bistro Hunnebostrand