Meny

Vår meny som den ser ut just nu, vi ändrar ganska ofta och vill servera rätter som är säsongsbetonade. Får vi t.ex. tag på fin sparris till Påsk, så vill vi gärna servera den.
På torsdagar serverar vi en komprimerad meny samt AW-erbjudanden

À la carte


Något gott att starta med

Löjrom & Cava

Löjrom på friterad tortilla med färskost och rödlök och ett glas Cava Brut Nature Reserva
199:-


Tapas från 17:00
Antipasto liten 249:- stor 349:-
Chark, ost och oliver och olivtapenad, bröd
Jamón de Serrano 12 mån, Coppa di Parma, Tryffelsalami, Salami Chorizo Iberico, lagrad cheddarost, Taleggio, marinerade oliver, oliv- & tomattapenad, chips & surdegsbaguette.
Vitlöksbröd 49:-
Oliver 45:-
En mix av urkärnade halkidiki- och kalamataoliver marinerade i ekrökt paprika, rosmarin och vitlök
Pommes Frites, Aioli 55:-
Krispiga pommes med aioli
Friterad Färskpotatis 75:-
med tryffel- & cheddaraioli, röd mojo
Buffelmozzarella 129:-
Buffelmozzarella med semitorkade tomater och basilikaolja toppad med rostade valnötter
Sparris 135:-
Grön sparris, rostade pinjekärnor, brynt citron- & salviasmör samt Parmigiano Reggiano
Tapenade 49:-
Tapenade av oliver, soltorkade tomater, sardeller, vitlök, kapris och olivolja. Serveras med bröd
Anchoas Cantabrico 99:-
Sardellfiléer i olja med surdegsbaguette
Löjrom & Tortilla 165:-
Löjrom på friterad tortilla med färskost och rödlök
Sotad Tonfisk 145:-
Sotad tonfisk med Panzanella vänd i Olgas gröna salsa serveras med aioli
Gambas al Ajillo 125:-
Räkor, ASC-märkta i het olivolja med vitlök och spansk peppar, bröd
Blåmusslor 129:-
Vinkokta blåmusslor som vi vänder i ört- & vitlöksolja och gratinerar med Parmigiano Reggiano
Jamón Serrano & Buffelmozzarella 149:-
Jamón Serrano och Buffelmozzarella med semitorkade tomater och basilikaolja toppad med valnötter
Chistorra 85:-

Spansk paprika- & vitlökskorv serveras med röd mojo
Ibericofläsk 125:-

Rubbat gravat och varmrökt sidfläsk av Ibericogris penslat med tryffelhounung serveras med rostade valnötter
Frikadeller 115:-
Köttbullar smaksatta med lagrad cheddar, rökt sidfläsk, vitlök, sardeller och salvia i tomatsås toppad med buffelmozzarella
Kamben Iberico 155:-
Honungsglacerade marinerade kamben med smak av Pimentón de la Vera, vitlök och rosmarin


Kockens val

Låt oss skämma bort er med en middag full med välsmakande tapas.
Serveras som en sharingmeny till samtliga runt bordet.
Tre serveringar av smårätter som avslutas med dessert.
Antipasto
våra charkuterier och ostar samt marinerade oliver och olivtapenad
Fisk & Skaldjur
Ett urval av våra fisk & skaldjurstapas
Kött & Grönt
Ett urval av våra kött & gröna tapasrätter
Kvällens dessert
En passande dessert som avslut på middagen
Mat 499:- Vinpaket: 399:-
Ps. Måste förbokas och gäller för samtliga runt bordet minst 2 pers.


Varmrätter från 17:00
Tortelloni quinoa spenat 199:-
Pastakuddar fyllda med quinoa & spenat i mustig minestrone toppad med Parmigiano Reggiano
Olgas fisk- & skaldjurssoppa förrätt 179:- varmrätt 259:-
Torsk, blåmusslor, räkor och havskräfta i vår soppa av kräft-blåmusselfond och vispgrädde serveras med bröd & smör
Havskatt & Scampi 275:-
Havskatt & scampi på spett i marinad av ekrökt paprika, chili, koriander, citron & vitlök serveras med aioli & grön mojo samt friterad färskpotatis
Entrecôte 359:-
Stekt svensk välmarmorerad Entrecôte serveras med balsamicospetsad portvinssås och gräddkokt ostronskivling spetsad med en aning tryffel samt cheddarbakad potatiskaka
Mixed Iberico Bellota (Pata Negra) 325:-
Tre olika detaljer av Iberico Bellota grisen Kamben, Sidfläsk & Abanico. Serveras med tryffel- & cheddaraioli, röd mojosås, samt friterad färskpotatis
Hamburgare 225:-
Burgare med bröd, cheddar, bacon, majonnäs, sallad, tomat och rödlök, pommes frites och saltgurka
Barnburgare 95:- (för oss under 12år)
90 gr hamburgare med bröd och grönt vid sidan av, pommes frites

Dessert
Chokladtryffel 45:-
Liten chokladtryffel, fråga om dagens smaker
Fransk Chokladtårta 79:-
Olgas chokladtårta av mörk choklad med lättvispad grädde och rostade valnötter
Rabarber- & nötpaj 79:-
Rabarber- & nötpaj serveras med vaniljglass
Glass 69:-
Vaniljglass eller Mangoglass med chokladsås eller hallonsås
Crema Catalana 95:-
Sockerbränd vaniljkräm med frukt- & bärsallad
Cheesecake 85:-
Baskisk cheesecake med hallonsås


Dessertvin
Tesauro recioto della Valpolicella doc 8cl 96:-
Corvina, Rondinella. Medelstor, elegant, söt smak av russin, torkade fikon, choklad och vanilj
Vi Dolc Natural Miquel Pons 8cl 96:-
Muscat och Xarel·lo.
Ett runt ekfatslagrat vin med gyllenbrun färg, med aromer som påminner om mogna druvor och åldrande i ekfat. Naturlig sötma med smak av sirap och nötter


Kaffedrinkar 4cl 117 kr/6cl 159 kr

Irish Coffee
Jameson, farinsocker, kaffe, grädde
Kaffe Baileys
Baileys, kaffe, grädde
Kaffe Karlsson
Baileys, Triple sec, kaffe, grädde
Olgas Kaffe
Mörk rom, Kahlúa, kaffe, grädde


Mousserande

Richard Juhlin Blanc non alko 20cl 79:-
100% Chardonnay. Fruktig, ungdomlig smak med liten sötma, inslag av äpplen, honung, päron och citrus.
Cava Brut Nature Reserva 475:-/95:-
Caves Miquel Pons, DO Cava, Penedès, Spanien. 40% Xarel•lo, 40% Macabeo, 20% Parellada.
Görs enligt champagnemetoden. Mogen och fräsch med lång eftersmak.
Champagne
Bernard-Remy Carte Blanche Brut 975:-
Bernard-Remy, Frankrike, Champagne. 60% Pinot Noir, 35% Chardonnay, 5% Pinot Meunier.
Livlig, lite nötig, örter, äpple, svaga jästtoner, medelfylligt.

Rosé

Crazy Tropez 395:-/99:-
Domaine Tropez, Frankrike, Cotés de Provence. 70% Grenache, 30% Cinsault.
Citrusaromer med röd frukt samt toner av kanderade blommor. Rik fruktig smak med inslag av röda bär och citrus. Lång och intensiv finish. Utmärkt som aperitif, tapasrätter, kryddig mat och grillat.
Prestige Rosé 575:-/144:-
Domaine des Feraud, Frankrike, Cotés de Provence.
Cinsault 30%, Syrah 22%, Grenache 21%, Cabernet Sauvignon 18%, Rolle 9%
Elegant blommig med inslag av hallon och rosor, Fyllig smak med inslag av persika och hallon
Fisk, kyckling, bufférätter, ostar, aperitif eller som sällskapsvin.
White Tropez 650:-/163:-
Domaine Tropez, Frankrike, Cotés de Provence.
70% Grenache 20% Cinsault 10% Rolle
Ljust rosa i färgen med en mineralisk och fruktig doft av aprikos, persika och tropisk frukt. En livlig smak med härliga persikotoner, citrusfrukt som lime och grapefrukt samt mineraler.
Vinet passar utmärkt som aperitif, men framför allt till kryddiga rätter, tapas, lamm och grillad fisk.

Vitt

Le Petit Veló Blanc 356:- 89:-
Gilbert Gaillard, Frankrike.
60% Sauvignon Blanc, 40% Colombard. Friskt och lätt gräsigt med precis lagom citrussyra.
Aperitif, musslor, skaldjur, fisk.
Touraine Roc De Châteauvieux 399:-/99:-
AOP Touraine, Frankrike, Loire. Sauvignon Blanc 100%
Torr, frisk, fruktig och underbart aromatisk. Skaldjurssoppa, blåmusslor, färska skaldjur, Antipasto, kalv, kyckling.
La Vie en Pleines Dents 475:-/119:-
Francois Ducrot IGP Pays d’Herault, Frankrike, Languedoc.
100% Grenache Blanc. Persika, aprikos, vit frukt.
Aperitif, fisk och skaldjur.
Hauller Riesling 569:-/143:-
Famille Hauller, Alsace Riesling, Frankrike. 100% Riesling
Torrt vin, både fräsch och delikat fruktig.
Fisk och skaldjur. Den är också utsökt till fågel, vitt kött och till och med getost.
Luʞka Vintage Albariño 599:-/149:-
Eulogio Gondar, Rías Baixas, Spanien.
100% Albariño. Viss blommighet med friska toner av citrus, persika och örter.
Tonfisk, pasta, kalv, kyckling, skaldjurssoppa.
Hauller Pinot Gris 625:-/156:-
Famille Hauller, Frankrike, Alsace. 100% Pinot Gris
Stor substans, livlig rundhet som tenderar mot ett lätt sött överflöd, men alltid underbyggd av härlig friskhet. Tapasrätter, kalv, fläsk och fågel, svamp, risotto, polenta, kycklinglever, anklever.
Les Fourneaux AOC Chablis 1er Cru 899:-
Domaine Louis Moreau, Frankrike, Bourgogne, Chablis, 100% Chardonnay.
Rund och varm smak av gula äpplen, solmogna citroner och vit persika. Fin och elegant syra.
Utmärkt med lättkryddade rätter och ljust kött i krämig sås eller vår fisk- & skaldjurssoppa.
Arbois Savagnin Ouillé 899:-
Domaine Rolet, Frankrike, Jura, AOP Arbois,
100% Savagnin. Medelfyllig, generös och uppfriskande med inslag av solmogen citron och citronzest, päron, apelsin, vita persikor, grapefrukt, aningen akaciablommor och ananas samt fat. Tydlig friskhet bakom den fina aromen. Komplex och elegant.

Rött

Le Petit Veló Rouge 356:-/89:-
Gilbert Gaillard, Frankrike. Mycket röda bär, doftrik och rund med behagligt tillrättalagda tanniner.
Kötträtter, pasta och tapas.
Ecoltura Valpolicella 396:-/99:-
Fasoli Gino, Italien, Venetien, Valpolicella. 50% corvinone, 30% rondinella och 20% corvina.
Ljust och lätt vin, fruktigt med fin balans.
Anti pasto, tonfisk, tapas, kalv, kyckling.
Barbera d’Alba 525:-/132:-
Broccardo, Italien, Piemonte. 100% Barbera d’Alba. Kraftig och stor i smaken.
Anti pasto, pasta, rött kött, köttgrytor, tapas.
Samso Nature Eko 565:-/141:-
IGP Côtes Catalanes, Frankrike, Languedoc-Roussillon. 100% Cinsault. Friskt vin med tydliga inslag av mörka bär som svartavinbär och mullbär men med en torr och frisk avslutning med viss kryddighet. Kryddiga korvar, Iberico Bellota, vegetariska pasta/grönsaksrätter.
Miquel Pons 77 599:-/149:-
Miquel Pons, Spanien, Katalonien, Penedès. 60% Grenache, 44% Syrah, 6% Cabernet Sauvignon
Fyllig, fruktig, lätt ekad. Rött kött, välkryddade kötträtter.
Sancerre Rouge 690:-/173:-
Domaine La Croix St-Laurent, Frankrike, Loire, AOC Sancerre. 100 % Pinot Noir.
Medelfyllig smak, med både elegans och struktur.
Anti pasto, charkuterier, kalv, kyckling, tonfisk.
Roc Blanc 785:-
Gilbert & Gaillard, Frankrike, Languedoc.
70% Syrah, 20% Grenache, 10% Mourvèdre
Fylligt, något sträv, medelhög syra, låg sötma.
Rött kött, pasta, grytor, kalv, eller bara ett glas för att njuta av ett välbalanserat vin.
Valpantena Amarone Della Valpolicella 845:-
Cantina Valpantena, Italien, Veneto. Corvina 70%, Rondinella 25%, Cabernet Sauvignon 5%
Fylligt, rik smak av mörka bär, torr choklad, körsbär. Fina toner av fat och trevlig friskhet och värme. Den långa eftersmaken har toner av tobak.
Smakrika, mustiga rätter av välhängt nötkött och kraftigt vilt, gärna med svamp.