Meny

Tapas

Vår kvällsmeny serveras 17:00-22:00

Tapas
Vitlöksbröd 45:-
Surdegsbaguette rostat med ört- & vitlöksolja
Oliver 45:-
Ört- & vitlöksoliver
Brödkorg 35:-
Surdegsbaguette köp gärna till några av våra hemgjorda såser. Tryffelaioli, Aioli, Grön eller Röd mojosås
Mixed sallad 49:-
Blandad sallad med tomat och rödlök i dijonvinaigrette
Olivtapenad 49:-
Tapenade av oliver med sardeller, vitlök, kapris och olivolja, bröd
Pommes Frites, aioli 55:-
Krispiga pommes med aioli
Anklevermousse 165:-
Anklevermousse 95 gr med körsbärsmarmelad och crostini
Anchoas Cantabrico 99:-
Sardellfiléer i olja med surdegsbaguette
Sparris 99:-
Pestobakad grön sparris med basilikakräm
Rödbetor & Chèvre 85:-
Skivade rödbetor bakade med Chèvre och honung toppad med rostade pinjekärnor
Buffelmozzarella 89:-
Buffelmozzarella, semitorkade tomater, rostade valnötter, basilikaolja och sallad
Serranoskinka & mozzarella 139:-
Lufttorkad spansk skinka med sallad av buffelmozzarella, semitorkade tomater, rostade valnötter, basilikaolja och grönsallad
Antipasto liten 175:- stor 275:- ta med 150:-/250:-
Chark, ost och oliver och olivtapenad, bröd
Löjrom & Tortilla 139:-
Löjrom på friterad tortilla med crème fraiche och rödlök
Gambas al ajillo 119:-
Räkor, ASC-märkta i het olivolja med vitlök och spansk peppar, bröd
Chistorra La Rioja 99:-
Stekt kryddig lufttorkad spansk korv med grönsaksragu och aioli

Extra
Grön mojo 20:-
Kanarisk koriandersalsa
Röd Mojo 20:-
Kanarisk paprikasalsa
Aioli 20:-
Vitlöksmajonnäs
Tryffelaioli 25:-
Tryffel- & cheddaraioli

Varmrätter
Ratatouille frites 185:-
Chèvregratinerad fransk grönsaksragu med aioli och pommes frites
Olgas fisk- & skaldjurssoppa förrätt 169:- varmrätt 239:-
Vit fisk, blåmusslor, räkor och havskräfta i vår soppa av kräft-blåmusselfond och vispgrädde serveras med bröd. Vill du ha vår soppa take away kan du även få den kall med alla tillbehör vid sidan av. Bra om du vill bjuda på en nylagad soppa vid ett senare tillfälle.
Marulk & Gambas 299:-
Marulk och gambas marinerade i röd chili, basilika, citron och vitlök, bakas i ugn tillsammans med ratatouille serveras med aioli samt örtgrön salsa smaksatt med jalapeño, sardeller, kapris, basilika, persilja, citron och vitlök, friterad färskpotatis
Hamburgare 189:- ta med 169:-
Burgare (högrev- & oxbringa) med bröd, cheddar, bacon, majonnäs, sallad, tomat och rödlök, pommes frites och saltgurka. Burgare och bacon från Kustcharken
Ryggbiff 285:-
220 gr av svensk toppkvalitet serveras med bearnaisesås och friterad färskpotatis samt baconlindad sparris
Mixed Iberico Bellota (Pata Negra) 299:-
Tre olika detaljer av Iberico Bellota grisen (Pata Negra) serveras med tryffel- & cheddaraioli, röd mojosås, sallad av tomat, blekselleri och rödlök toppad med rostade valnötter samt friterad färskpotatis
Kamben med söt-stark glace
Sidfläsk torrsaltat och äppelrökt med tryffelhonung
Secreto Iberico, marinerat i färska örter och vitlök

För oss under 12 år
Barnhamburgare 95:-
Hamburgare 90gr med bröd och pommes frites, grönt vid sidan om
Barn fisk- & skaldjurssoppa 95:-
Vit fisk och räkor i vår soppa av kräft-blåmusselfond och vispgrädde serveras med bröd

Dessert
Fransk Chokladtårta 79:-
Vår hemgjorda chokladtårta av mörk choklad med lättvispad grädde och rostade valnötter
Beställ en hel Fransk chokladtårta och ta hem 16/18 port 499:-
Ostbricka 129:-
– Tallegio italiensk halvmjuk kittost av komjölk (pastöriserad)
– Cheddar, Lagrad i minst 18 mån. Hårdost. Storbritannien, komjölk (pastöriserad)
– Montagnolo Affiné 42% krämig vit- och blåmögelost. Tyskland, komjölk (pastöriserad)
– Körbärsmarmelad och kex
Mangosorbet 65:-
Mangosorbet med chokladsås eller hallonsås
Vaniljglass 65:-
Gräddvaniljglass med chokladsås eller hallonsås
Cheesecake 69:-
Amerikansk cheesecake täckt med söta jordgubbar
Fyra praliner av Valrhona 65:- ta med 55:-
Pralin Palet Or. Palet Argent. Caramel au beurre salé. Intense ivoire.
Dessertvin
Tesauro recioto della Valpolicella doc 8cl 96:-
Corvina, Rondinella
Medelstor, elegant, söt smak av russin, torkade fikon, choklad och vanilj
Vi Dolc Natural Miquel Pons 8cl 96:-
Muscat och Xarel·lo.
Ett runt ekfatslagrat vin med gyllenbrun färg, med aromer som påminner om mogna druvor och åldrande i ekfat. Naturlig sötma med smak av sirap och nötter

Från Deli’n att ta med öppet samma tider som krogen

Olja, Vinäger & Ris
Balsamvinäger IGP 250 ml 110:-
Balsamvinäger IGP är en högkvalitativ ekfatslagrad balsamvinäger från Modena. Välutvecklad smak och doft med toner av trä och kryddor. Densiteten på denna produkt är 1,20 vilket betyder att den är rinnande. Balsamvinägern förvaras i ektunnor tills den tappas på flaska. Smaken är rund, snäll och angenäm. Används med fördel direkt på tallriken. Den passar till t.ex. Bresaola, sallad och parmesanost. 6% syra. Förvaras torrt, mörkt och svalt.
Champagne Ardenne vitvinsvinäger 250 ml 65:-
Gjord på vin från Champagne-Ardenne. Lagrad på ekfat i minst ett år. Lite rundare och mjukare i smaken än en vitvinsvinäger.
Tryffelolja svart 100 ml 225:-
En mycket koncentrerad och dryg olja smaksatt med svart tryffelarom från producenten Plantin. Används i alla anrättningar där tryffel passar.
Unius Arbequina Virgin Olivolja 25cl 89:- 50cl 135:- 75cl 159:-
En olivolja från Siurana-appellationen, som ligger i södra Katalonien, tillverkad av oliv från Arbequina. Skördas manuellt, kallpressad. Kan användas både i kalla förberedelser och i varma rätter.
Risottoris Carnaroli naturell 300 g 49:-
Carnaroli, ett klassiskt risottoris, i konsumentförpackning. Beräknad för ca 4–5 portioner. Tillagning och tips för egen smaksättning finns på förpackningen.
Risottoris Karljohan 300 g 75:-
Risottoris med en bas av Carnaroliris med Karljohansvamp. Konsumentförpackning beräknad för ca 4–5 portioner.
Risottoris Ortolana 300 g 75:-
Risottoris med en bas av Carnaroliris med Ortolana (mix av bl.a. zucchini, soltorkad tomat och aubergine). Konsumentförpackning beräknad för ca 4-5 portioner.
Risottoris Tryffel 300 g 75:-
Risottoris med en bas av Carnaroliris med Tryffel. Konsumentförpackning beräknad för ca 4-5 portioner.

Konserver
Anklevermousse naturell 95g 99:-
Fantastiskt god som den är på en smörstekt brödskiva och med lite god marmelad. En sked mousse på oxfilén gör det genast lite festligare! Äts oftast som förrätt eller tilltugg. Lätt att smaksätta efter eget önskemål. Förvaras torrt, mörkt och svalt. Kyl före servering.
Ingredienser: Anklever och ankfett (63%), kycklinglever (37%), vatten, salt, peppar, socker.
Aceitunas Rellenas de Ancho 55:-
Sardellfyllda gröna oliver, vatten och salt, Spanien.
Aceituna Aliñadas 69:-
Gröna oliver med kärna, i marinad av vitlök, morot, röd paprika, salt & kryddor, Spanien.
Aceitunas Negras de Aragón 79:-
Svarta oliver med kärna från Aragón, Spanien.
Aceitunas Arbequinas 69:-
Små smakrika oliver i vatten salt och kryddor. Samma olivsort som används i olivoljan vi säljer.
Aceitunas Partidas 69:-
Spruckna gröna oliver med kärna, i vatten och salt
Mejillones Escabeche 59:-
Inlagda blåmusslor
Blåmusslor, vegatabilisk olja, vinäger, kryddor och salt
Sardinillas en Aceite de Oliva 99:-
Små sardiner i olivolja och salt.
Berberechos Al Natural 135:-
Hjärtmusslor i vatten och salt
Zamburiñas en Salsa Gallega 99:-
Kammusslor i tomatolja, lök, kryddor och salt
Anchoas Cantabrico 75:-
Sardellfiléer i olja

Ost
Tallegio 27:-hg
Italiensk halvmjuk kittost av komjölk som passar på ostbricka och i sallad. Prova gärna och värm i ugnen på smörat bröd och servera med smörfrästa äppelskivor och kummin.
Fetthalt 25%. Pastöriserad
Montagnolo Affiné 60:-hg
Montagnolo Affinè är traditionellt lagrad varsamt under längre tid vid låg temperatur. Smakrik. Laktosfri, Glutenfri och är gjord med Mikrobiellt löpe. 42% fetthalt & 2,0% sälta
Cheddar Seriously Strong Vintage 28:-hg
Intensiv och fyllig smak med toner av karamell. Passar till ostbrickan eller varma rätter. Lagrad 18 månader. Pastöriserad.
Parmigiano Reggiano 30mån 55:-hg
Hantverksmässigt framställd enligt tradition från 1400-talet. Lagrad i 30 månader och av absolut högsta kvalitet. Av komjölk. Mycket smakrik och passar utmärkt att servera med en högklassisk Balsamico.

Chark
Jamón Serrano 45:-hg
Lufttorkad och torrsaltad skinka som har lagrats i ca 12 månader. Serveras med melon, färska fikon eller som tapas i tunna skivor.
Coppa di Parma 44:-hg
Italienarens favorit, lufttorkad fläskkarré.
Salami Chorizo Iberico 43:-hg
Lufttorkad chorizo av Ibericogrisen (pata negra). Världens mest exklusiva gris. Lufttorkad i ca 3 månader. Bogbitarna är marinerade med paprika. Mild med en viss sötma.
Tryffelsalami 50:-hg
Salami från Italien, producent Viani smaksatt med svart sommartryffel och kryddor