Meny

Meny

 

Boka bord här

À la carte 17:00-22:00


Tapas

Antipasto 259:-
Charkuterier, ost och oliver, rotfruktschips med bröd (passar fint att dela på två som förrätt)
Oliver 45:-
Halkidiki- och kalamataoliver marinerade i ekrökt paprika, rosmarin och vitlök
Vitlöksbröd 59:-
Pommes Frites 65:-
Krispiga pommes med aioli
Friterad färskpotatis 125:-
Serveras med tryffel- & cheddaraioli och röd mojo
Kronärtskocka 165:-
Örtmarinerade hela kronärtskockor med stjälk, semitorkade tomater och brödkrutonger toppad med Tryffelpecorino från ett litet gårdsmejeri i Montefiascone.
Taleggio Bruschetta 145:-
Italiensk halvmjuk kittost av komjölk på Bruschetta serveras med marmelad av San Marzanotomater och saltrostade Marconamandlar
Löjrom 199:-
Friterad majstortilla med Löjrom (30gr) och färskost, toppad med hackad rödlök och vårlök
Sotad tonfisk 175:-
Sotad tonfisk med Panzanella vänd i Olgas gröna salsa serveras med aioli
Gambas al Ajillo 145:-
Räkor (ASC-märkta) i het olivolja med vitlök och spansk röd chili
Rödräka 165:-
Hela rödräkor penslade med vitlök- & persiljeolja serveras med citron
Jamón de Serrano 125:-
Lufttorkad skinka 80gr 18 mån i tunna skivor
Jamón de Serrano och melon 179:-
Lufttorkad i 18 månader serveras med melon och basilikaolja samt svartpeppar
Kamben Iberico 185:-
Marinerad med rosmarin, Pimentón de la Vera och vitlök serveras med röd mojo & citron
Sidfläsk Iberico 135:-
Gravad med chiliflakes, halstrad och glaserad med marmelad av San Marzanotomater och saltrostade Marconamandlar, citron
Abanico Iberico 175:-
Marinerad med rosmarin, Pimentón de la Vera och vitlök serveras med röd mojo & citron


Varmrätter
Tortelloni 255:-
fylld med ricotta- och spenat i tomatsås toppad med tryffelpecorino serveras med brödkrutonger och sallad
Dagens fångst dagspris
Vad fiskhandlarn levererar hamnar på tallriken. Fråga gärna om vad som serveras idag
Havskatt & Scampi 319:-
Marinerade bitar av havskatt och scampi på spett med grön mojo och aioli serveras med friterad färskpotatis och grönt
Hamburgare 259:-
(Burgare från Kustcharken) 180 gr med cheddar, bacon, majonnäs, sallad, tomat och rödlök, serveras med pommes frites, saltgurka och aioli
Kalvrygg 329:-
Marinerad kalvrygg med basilika- & vitlöksdressing, Crema di Balsamico, mixed sallad och ört- & cheddarrostad färskpotatis
Mixed grill Iberico 399:-
Variation på tre sorters Ibericokött. Kamben, Sidfläsk och Abanico serveras med röd mojo, tryffel- & cheddaraioli, ört- & cheddarrostad färskpotatis och grönt
Tapas Variadas 599:- pp
Kockens val, en variation av våra Tapas serveras i omgångar och avslutas med en passande dessert. Minst 2 personer, serveras till hela sällskapet.


Dessert
Pekannötspaj 119:-
Ljummen pekannötspaj med vaniljglass
Fransk chokladtårta 99:-
Fransk chokladtårta med rostade valnötter och lättvispad grädde
Glass 59:- två kulor 75:-
En kula glass. Vanilj eller mango med chokladsås eller hallonsås
(mangoglassen från Lejonet & Björnen är fri från allergener)
Fläder- & jordgubbsorbet 59:- två kulor 75:-
En kula sorbet med chokladsås eller hallonsås
Glasscoupe 89:-
Vaniljglass med maräng, vispgrädde och chokladsås toppad med saltrostade marconamandlar
Glasscoupe de luxe 99:-
Vaniljglass och fläder- & jordgubbssobet med maräng, vispgrädde, hallonsås och chokladsås toppad med saltrostade marconamandlar


Barnmeny Under 12 år
Kvällens fisk 99:-
Ugnsbakad fiskfilé med smält smör, lite grönt och färskpotatis
Barnburgare 99:-
90 gr hamburgare med bröd och grönt samt pommes frites
Juni glasstrut 19:-
Krämig laktosfri vaniljglass gjord på svensk färsk grädde med jordgubbssylt, toppad med chokladöverdrag i glutenfritt bakat rån.


Avec
Bailey’s Irish Cream 26:-
Sambuca 26:-
Chartreuse Grön 41:-
Plantation Anniversary XO 35:-
J&W Red Label 26:-
Maker’s Mark 32:-
Laphroaig 32:-
Grappa 26:-
Grappa Ambratta 32:-
Boulard Calvados G. Solage 29:-
Grönstedts Monopole 26:-
Gilbert XO Cognac 79:-
30 år på franska ekfat
Château de Lacquy Armagnac 84:-
2007


Alkoholfritt
Richard Juhlin Blanc non alko. 20cl 89:-
100% Chardonnay. Mousserande.
Briska Demi Sec 64:-
Sauvignon Blanc & Gröna Äpplen
Gröna äpplen med runda toner av kiwi och vitt vin.
Melleruds Non. Alko Pilsner 0,5% 33cl 55:-
Ljus lager, Melleruds Bryggeri, Sverige.
Easy Rider Bulldog Non. Alko 33cl 59:-
Gotlands Bryggeri, Sverige. Alkoholfri IPA
Sommar Sommar 75:-
Cranberry, fläder och lime toppad med tonic
Orange Passion 85:-
Passionsfrukt, grenadine, grapefrukt & lime toppad med sprite
San Pellegrino Mineralvatten 50cl 39:-
San Pellegrino Limonata 20cl 39:-
Cola, Cola Zero, Fanta, Sprite 33cl 39:-


Starköl
Melleruds Utmärkta Pilsner Eko
30cl 59:- 40cl 79:- 50cl 99:-
Ljus lager, Melleruds Bryggeri, Sverige.
Krušovice Imperial
30cl 69:- 40cl 95:- 50cl 115:-
Ljus lager, Krušovice, Tjeckien.
A Ship Full of IPA
30cl 74:- 40cl 99:- 50cl 119:-
IPA, Brutal Brewing, Sverige.
Daura Damm Glutenfri Lager 33cl 89:-
Ljus lager, Damm, Spanien.
Mariestads Continental 79:-
Ljus lager, Mariestads Bryggeri, Sverige.
SOL 69:-
Ljus lager, México.
Cider 33cl
Briska Päron 33cL 85:-
Cider, Briska, Sverige, Frisk och fruktig med tydliga inslag av päron och toner av kryddighet.


Kaffedrinkar 4cl 146:-
Irish Coffee
Jameson, farinsocker, kaffe, grädde
Kaffe Baileys
Baileys, kaffe, grädde
Kaffe Karlsson
Baileys, Triple sec, kaffe, grädde
Olgas Kaffe
Mörk rom, Kahlúa, kaffe, grädde
Kaffe
Brygg 32:- Cappuccino, Café latte 39:- Espresso 29:-/32:-


Bubbel
Richard Juhlin Blanc non. Alko. 20cl 89:-
100% Chardonnay. Fruktig, ungdomlig smak med liten sötma, inslag av äpplen, honung, päron och citrus.
Cava Brut Nature Reserva 575:-/115:-
Caves Miquel Pons, DO Cava, Penedès, Spanien. 40% Xarel•lo, 40% Macabeo, 20% Parellada. Görs enligt champagnemetoden. Mogen och fräsch med lång eftersmak.
Bernard-Remy Carte Blanche Brut 975:-
Bernard-Remy, Frankrike, Champagne. 60% Pinot Noir, 35% Chardonnay, 5% Pinot Meunier.
Livlig, lite nötig, örter, äpple, svaga jästtoner, medelfylligt.


Rosé
Crazy Tropez 460:-/115:-
Domaine Tropez, Frankrike, Cotés de Provence. 70% Grenache, 30% Cinsault.
Citrusaromer med röd frukt samt toner av kanderade blommor. Rik fruktig smak med inslag av röda bär och citrus. Lång och intensiv finish. Utmärkt som aperitif, tapasrätter, kryddig mat och grillat
White Tropez 675:-/169:-
Domaine Tropez, Frankrike, Cotés de Provence. AOC. 70% Grenache, 20% Cinsault, 10% Rolle
Ljusrosa, delikat och silkeslen. Aromatisk med aromer av tropisk frukt. Utmärkt som aperitif, tapasrätter, stekt fisk, och grillat


Vitt
Le Petit Veló Blanc 460:-/115:-
Gilbert & Gaillard, Frankrike. 60% Sauvignon Blanc, 40% Colombard. Friskt och lätt gräsigt med precis lagom citrussyra. Aperitif, musslor, skaldjur, fisk.
Langhet Arneis 550:-/138:-
Broccardo, Italien, Piemonte, Langhe. 100% Arneis. Fyllig & angenäm, något diskret men ändå med många smaker som äpple, ananas, päron, persika, akacia, hasselnöt, örter och lätt syrlighet. Tonfisk, pasta, kalv, kyckling, skaldjurssoppa.
Château de Thésée Touraine Chenonceaux 575:-/144:-
Château de Thésée, Loire-dalen, Touraine, Frankrike. 100% Sauvignon Blanc
Torrt vin, både fräsch och delikat fruktig.
Vegetariska rätter, blåmusslor, mager fisk och getost.
Hauller Riesling 630:-/158:-
Famille Hauller, Alsace Riesling, Frankrike. 100% Riesling
Torrt vin, både fräsch och delikat fruktig.
Fisk och skaldjur. Den är också utsökt till fågel, vitt kött och till och med getost.
Chablis Marronniers 840:-
Domaine des Marronniers, Bourgogne, Chablis, Frankrike. 100% Chardonnay. Torr, lite smörig & medelfyllig. Fisk och skaldjur. Charkuterier, milda, mjuka ostar.
Manda Huevos 899:-
El Escocés Volante, Carramainas, Aragón, Spanien. 95% Macabeo, 5% Garnacha blanca.
Elegant, nästan burgundisk stil. Blom- och citrontoner på näsan med en lång, rostad, salthaltig finish. Fatjäst och fällningslagring på fat i totalt 15 månader. 11 månader på flaska innan släpp. Perfekt att bara njuta av, passar ypperligt till våra skaldjurstapas och fetare fiskrätter.


Rött
Le Petit Veló Rouge 460:-/115:-
Gilbert & Gaillard, Frankrike. Mycket röda bär, doftrik och rund med behagligt tillrättalagda tanniner. Kötträtter, pasta och tapas.
Bilaire 495:-/124:-
Bodegas Alejandro, Spanien, Valencia, DO Alicante.
100% Monastrell. Välbalanserat stort och köttigt vin med mycket plommon, lite lakritstoner och låg syra. Passar bra till kalv och annat rött kött
Barbera d’Alba 575:-/144:-
Broccardo, Italien, Piemonte. 100% Barbera d’Alba. Medelfylligt, något kryddigt och stor i smaken. Antipasto, pasta, rött kött, köttgrytor, tapas.
Lirica Primitivo di Manduria 599:-
Produttori Vini Manduria, Apulien, Italien. 100% Primitivo. Perfekt till rött kött och smakrika pastarätter.
Nebbiolo Langhe 645:-/162:-
Broccardo, Italien, Piemonte, 100% Nebbiolo
Aromatisk, hög fruktsyra, tydliga, men avrundade tanniner i en lätt, men smörig kropp med lång eftersmak. Gott till en köttbit eller varför inte till anti pasto.
Les Brulis 690:-
Domaine de Mauperthuis, Frankrike, Bourgogne 100% Pinot Noir. Lätt och torr, ganska len med bra syra. Passar till kalv, kyckling, antipasto eller som aperitif.
Roc Blanc 825:-
Gilbert & Gaillard, Languedoc, Frankrike 70% Syrah, 20% Grenache, 10% Mourvèdre
Fyllig torr och något sträv med behaglig syra. Perfekt till en köttbit med rödvinssås men även en krämig och kryddig pastarätt.


Dessertvin
Tesauro Recioto Valpolicella Doc 6cl 96:-
Corvina, Rondinella. Medelstor, elegant, söt smak av russin, torkade fikon, choklad och vanilj
Vi Dolc Natural Miquel Pons 6cl 96:-
Muscat och Xarel·lo.
Ett runt ekfatslagrat vin med gyllenbrun färg, med aromer som påminner om mogna druvor och åldrande i ekfat. Naturlig sötma med smak av sirap och nötter

Välkommen till oss på Olgas Bistro i Hunnebostrand.

Vi är en liten kvarterskrog belägen på mellankajen och har utsikt över hamnen.
Vår målsättning med Olgas är att driva en familjär kvarterskrog där alla är välkomna med stort fokus på vällagad mat och passande drycker i en mysig miljö med trevlig musik där mötet och samtalet mellan människor är viktigt. Vi hämtar mycket inspiration från länder som Italien, Spanien och Frankrike både när det gäller mat och vin.

Sommartid satsar vi på Tapas och en meny fylld med godsaker som passar sommaren. Vi serverar även en grym hamburgare med lokalproducerat kött från Kustcharken. Dagtid serverar vi Bistrolunch och en enklare À la carte.

Jag som driver Olgas Bistro heter Clas Andersson och mig hittar du oftast i köket. Jag har en lång erfarenhet av att driva och förvalta restauranger. Redan 1984 började jag min bana i restaurangbranschen, då som kockelev på Charlies krog i Kungshamn. Sedan dess har det blivit många olika restauranger, framför allt då här i Sotenäs kommun och i Göteborg. Under åren i Göteborg arbetade jag mest som köksmästare och krögare. Var även nere i Spanien och arbetade som kock en period och det var då jag fick upp ögonen för tapasrätter och spansk mat. Första krogen jag öppnade var 1996. Tapas bar & mat, den första restaurangen i Göteborg som satsade på tapasrätter.

Så vi hälsar dig varmt välkommen till en genuin liten kvarterskrog där gästen, maten och drycken står i fokus.

Clas Andersson med familj och personal.
Olgas Bistro Hunnebostrand