Meny

Vår meny som den ser ut just nu, vi ändrar ganska ofta och vill servera rätter som är säsongsbetonade. Får vi t.ex. tag på fin sparris till Påsk, så vill vi gärna servera den. Kolla in veckans supé här

À la carte från 17:00


Något att starta med
Cava 475:-/95:-
Cava Brut Nature Reserva

Kir Royal
Cava, Crème de Cassis
99:- non alko. 89:-
Limoncello Spritz
Limoncello, Cava, Sodavatten, Citron
159:- non alko. 85:-
Aperol Spritz
Aperol, Cava, Sodavatten, Apelsin
129:- non alko. 99:-
Fidel Castro
Mörk rom, Ginger Ale & Lime
4cl 114:-
Hendrick’s & Tonic
Hendrick’s gin, gurka, svartpeppar & tonic water
4cl 134:-
Gin Limonata
Bombay Sapphire & San Pellegrino Limonata
4cl 128:-
Limoncello & Tonic
Limoncello & Tonic Water
4cl 114:-

Tapas

Antipasto liten 249:- stor 349:-
Chark, ost och oliver och olivtapenad, bröd
Jamón de Serrano 12 mån, Coppa di Parma, Tryffelsalami, Salami Chorizo Iberico, lagrad cheddarost, Taleggio, marinerade oliver, oliv- & tomattapenad, chips & surdegsbaguette.
Vitlöksbröd 49:-
Oliver 45:-
En mix av urkärnade halkidiki- och kalamataoliver marinerade i ekrökt paprika, rosmarin och vitlök
Pommes Frites 55:-
Krispiga pommes med aioli
Friterad Färskpotatis 75:-
med tryffel- & cheddaraioli, röd mojo
Tapenade 49:-
Tapenade av oliver, soltorkade tomater, vitlök, kapris och olivolja. Serveras med bröd
Buffelmozzarella 129:- med Jamón de Serrano 149:-
Buffelmozzarella med semitorkade tomater och basilikaolja toppad med rostade valnötter
Anchoas Cantabrico 99:-
Sardellfiléer i olja med surdegsbaguette
Löjrom & Tortilla 165:-
Löjrom på friterad tortilla med färskost och rödlök
Sotad Tonfisk 145:-
Sotad tonfisk med Panzanella vänd i Olgas gröna salsa serveras med aioli
Gambas al Ajillo 125:-
Räkor, ASC-märkta i het olivolja med vitlök och spansk peppar, bröd
Blåmusslor 139:-
Vinkokta blåmusslor som vi vänder i ört- & vitlöksolja och gratinerar med Parmigiano Reggiano
Chistorra 85:-
Spansk paprika- & vitlökskorv serveras med röd mojo
Spareribs Iberico 149:-
Glacerade marinerade Spareribs St.Louis cut Iberico med sötstark bbq-sås

Varmrätter

Tortelloni 215:-
Tortelloni fylld med Ricotta- & spenat i gorgonzolasås med rostade valnötter, sallad och brödkrutonger
Olgas fisk- & skaldjurssoppa förrätt 179:- varmrätt 259:-
Vit fisk, blåmusslor, räkor och havskräfta i vår soppa av kräft-blåmusselfond och vispgrädde serveras med bröd & smör
Kummelrygg 299:-
Kummelrygg med kräftsås och cheddarbakad potatiskaka
Hamburgare 225:-
Burgare med bröd, cheddar, bacon, majonnäs, sallad, tomat och rödlök, pommes frites och saltgurka
Ryggbiff 345:-
Ryggbiff (svensk) med balsamicospetsad rödvinssås och ljummen bön- & tomatsallad vänd i dijonvinaigrette serveras med potatisgratäng
Barnburgare 95:- (för oss under 12 år)
90 gr hamburgare med bröd och grönt vid sidan av, pommes frites

Dessert

Chokladtryffel 45:-
Liten chokladtryffel, fråga om dagens smaker
Fransk Chokladtårta 79:-
Olgas chokladtårta av mörk choklad med lättvispad grädde och rostade valnötter
Dagens paj 85:-
Serveras med vaniljglass
Glass 69:-
Vaniljglass eller Mangoglass med chokladsås eller hallonsås
Oreoglass 75:-
Glass med bitar av Oreokakor med chokladsås, vispgrädde och maräng
Sorbet 39:-
En kula av dagens sorbet

Dessertvin

Tesauro Recioto Della Valpolicella Doc 8cl 96:-
Corvina, Rondinella. Medelstor, elegant, söt smak av russin, torkade fikon, choklad och vanilj
Vi Dolc Natural Miquel Pons 8cl 96:-
Muscat och Xarel·lo.
Ett runt ekfatslagrat vin med gyllenbrun färg, med aromer som påminner om mogna druvor och åldrande i ekfat. Naturlig sötma med smak av sirap och nötter

Kaffedrinkar 4cl 117 kr/6cl 159 kr

Irish Coffee
Jameson, farinsocker, kaffe, grädde
Kaffe Baileys
Baileys, kaffe, grädde
Kaffe Karlsson
Baileys, Triple sec, kaffe, grädde
Olgas Kaffe
Mörk rom, Kahlúa, kaffe, grädde

Mousserande

Richard Juhlin Blanc non alko 20cl 79:-
100% Chardonnay. Fruktig, ungdomlig smak med liten sötma, inslag av äpplen, honung, päron och citrus.
Cava Brut Nature Reserva 475:-/95:-
Caves Miquel Pons, DO Cava, Penedès, Spanien. 40% Xarel•lo, 40% Macabeo, 20% Parellada.
Görs enligt champagnemetoden. Mogen och fräsch med lång eftersmak.
Champagne
Bernard-Remy Carte Blanche Brut 975:-
Bernard-Remy, Frankrike, Champagne. 60% Pinot Noir, 35% Chardonnay, 5% Pinot Meunier.
Livlig, lite nötig, örter, äpple, svaga jästtoner, medelfylligt.

Rosé

Crazy Tropez 395:-/99:-
Domaine Tropez, Frankrike, Cotés de Provence. 70% Grenache, 30% Cinsault.
Citrusaromer med röd frukt samt toner av kanderade blommor. Rik fruktig smak med inslag av röda bär och citrus. Lång och intensiv finish. Utmärkt som aperitif, tapasrätter, kryddig mat och grillat.
Prestige Rosé 575:-/144:-
Domaine des Feraud, Frankrike, Cotés de Provence.
Cinsault 30%, Syrah 22%, Grenache 21%, Cabernet Sauvignon 18%, Rolle 9%
Elegant blommig med inslag av hallon och rosor, Fyllig smak med inslag av persika och hallon
Fisk, kyckling, bufférätter, ostar, aperitif eller som sällskapsvin.
White Tropez 650:-/163:-
Domaine Tropez, Frankrike, Cotés de Provence.
70% Grenache 20% Cinsault 10% Rolle
Ljust rosa i färgen med en mineralisk och fruktig doft av aprikos, persika och tropisk frukt. En livlig smak med härliga persikotoner, citrusfrukt som lime och grapefrukt samt mineraler.
Vinet passar utmärkt som aperitif, men framför allt till kryddiga rätter, tapas, lamm och grillad fisk.

Vitt

Le Petit Veló Blanc 356:- 89:-
Gilbert Gaillard, Frankrike.
60% Sauvignon Blanc, 40% Colombard. Friskt och lätt gräsigt med precis lagom citrussyra. Aperitif, musslor, skaldjur, fisk.
La Vie en Pleines Dents 475:-/119:-
Francois Ducrot IGP Pays d’Herault, Frankrike, Languedoc.
100% Grenache Blanc. Persika, aprikos, vit frukt. Aperitif, fisk och skaldjur.
Ventoux Blanc 499:-/125:-
Domaine Marsaleix, Frankrike, Södra Rhônedalen.
60% Clairette, 40% Roussanne
Acacia, citrus, grapefrukt, lite tropisk frukt. Ekfatslagrad 6 månader. Ren, frisk och lång eftersmak.
Aperitif, tonfisk, gambas, anti pasto, fläskkött.
Hauller Riesling 569:-/143:-
Famille Hauller, Alsace Riesling, Frankrike. 100% Riesling
Torrt vin, både fräsch och delikat fruktig.
Fisk och skaldjur. Den är också utsökt till fågel, vitt kött och till och med getost.
Peique 575:- /144:-
DO Bierzo, Spanien, Castilla y León, Bierzo.
100% Godello. Citrus, mineraler, syrligt grönt äpple med svag sälta och persika. Krispigt och gott i värmen.
Luʞka Vintage Albariño 599:-/149:-
Eulogio Gondar, Rías Baixas, Spanien.
100% Albariño. Viss blommighet med friska toner av citrus, persika och örter.
Tonfisk, pasta, kalv, kyckling, skaldjurssoppa.
Hauller Pinot Gris 625:-/156:-
Famille Hauller, Frankrike, Alsace. 100% Pinot Gris
Stor substans, livlig rundhet som tenderar mot ett lätt sött överflöd, men alltid underbyggd av härlig friskhet. Tapasrätter, kalv, fläsk och fågel, svamp, risotto, polenta, kycklinglever, anklever.
Les Fourneaux AOC Chablis 1er Cru 899:-
Domaine Louis Moreau, Frankrike, Bourgogne, Chablis, 100% Chardonnay.
Rund och varm smak av gula äpplen, solmogna citroner och vit persika. Fin och elegant syra.
Utmärkt med lättkryddade rätter och ljust kött i krämig sås eller vår fisk- & skaldjurssoppa.
Arbois Savagnin Ouillé 899:-
Domaine Rolet, Frankrike, Jura, AOP Arbois,
100% Savagnin. Medelfyllig, generös och uppfriskande med inslag av solmogen citron och citronzest, päron, apelsin, vita persikor, grapefrukt, aningen akaciablommor och ananas samt fat. Tydlig friskhet bakom den fina aromen. Komplex och elegant.

Rött

Le Petit Veló Rouge 356:-/89:-
Gilbert Gaillard, Frankrike. Mycket röda bär, doftrik och rund med behagligt tillrättalagda tanniner.
Kötträtter, pasta och tapas.
Ecoltura Valpolicella 396:-/99:-
Fasoli Gino, Italien, Venetien, Valpolicella. 50% corvinone, 30% rondinella och 20% corvina.
Ljust och lätt vin, fruktigt med fin balans.
Anti pasto, tonfisk, tapas, kalv, kyckling.
Bilaire 488:-/122:-
Bodegas Alejandro, Spanien, Valencia, DO Alicante.
100% Monastrell. Välbalanserat stort och köttigt vin med mycket plommon, lite lakritstoner och låg syra.
Barbera d’Alba 525:-/132:-
Broccardo, Italien, Piemonte. 100% Barbera d’Alba. Kraftig och stor i smaken.
Anti pasto, pasta, rött kött, köttgrytor, tapas.
Samso Nature Eko 565:-/141:-
IGP Côtes Catalanes, Frankrike, Languedoc-Roussillon. 100% Cinsault. Friskt vin med tydliga inslag av mörka bär som svartavinbär och mullbär men med en torr och frisk avslutning med viss kryddighet. Kryddiga korvar, Iberico Bellota, vegetariska pasta/grönsaksrätter.
Miquel Pons 77 599:-/149:-
Miquel Pons, Spanien, Katalonien, Penedès. 60% Grenache, 44% Syrah, 6% Cabernet Sauvignon
Fyllig, fruktig, lätt ekad. Rött kött, välkryddade kötträtter.
Sancerre Rouge 690:-/173:-
Domaine La Croix St-Laurent, Frankrike, Loire, AOC Sancerre. 100 % Pinot Noir.
Medelfyllig smak, med både elegans och struktur.
Anti pasto, charkuterier, kalv, kyckling, tonfisk.
Roc Blanc 785:-
Gilbert & Gaillard, Frankrike, Languedoc.
70% Syrah, 20% Grenache, 10% Mourvèdre
Fylligt, något sträv, medelhög syra, låg sötma.
Rött kött, pasta, grytor, kalv, eller bara ett glas för att njuta av ett välbalanserat vin.
Valpantena Amarone Della Valpolicella 845:-
Cantina Valpantena, Italien, Veneto. Corvina 70%, Rondinella 25%, Cabernet Sauvignon 5%
Fylligt, rik smak av mörka bär, torr choklad, körsbär. Fina toner av fat och trevlig friskhet och värme. Den långa eftersmaken har toner av tobak.
Smakrika, mustiga rätter av välhängt nötkött och kraftigt vilt, gärna med svamp.

Välkommen till oss på Olgas Bistro i Hunnebostrand.

Vi är en liten kvarterskrog belägen på mellankajen och har utsikt över hamnen.
Vår målsättning med Olgas är att driva en familjär kvarterskrog där alla är välkomna med stort fokus på vällagad mat och passande drycker i en mysig miljö med trevlig musik där mötet och samtalet mellan människor är viktigt. Vi hämtar mycket inspiration från länder som Italien, Spanien och Frankrike både när det gäller mat och vin.

Vintertid har vi öppet på helger men öppnar gärna upp för privata middagar och liknande. Under vintern har vi något mindre utbud.

Sommartid satsar vi på Tapas och en meny fylld med godsaker som passar sommaren. Vi serverar även en grym hamburgare med lokalproducerat kött från Kustcharken. Dagtid serverar vi Bistrolunch och en enklare À la carte.

Jag som driver Olgas Bistro heter Clas Andersson och mig hittar du oftast i köket. Jag har en lång erfarenhet av att driva och förvalta restauranger. Redan 1984 började jag min bana i restaurangbranschen, då som kockelev på Charlies krog i Kungshamn. Sedan dess har det blivit många olika restauranger, framför allt då här i Sotenäs kommun och i Göteborg. Under åren i Göteborg arbetade jag mest som köksmästare och krögare. Var även nere i Spanien och arbetade som kock en period och det var då jag fick upp ögonen för tapasrätter och spansk mat. Första krogen jag öppnade var 1996. Tapas bar & mat, den första restaurangen i Göteborg som satsade på tapasrätter.

Så vi hälsar dig varmt välkommen till en genuin liten kvarterskrog där gästen, maten och drycken står i fokus.
Clas Andersson med familj och personal.
Olgas Bistro Hunnebostrand