Take Away

Naturligtvis går det att beställa allt från vår meny som take away. Just nu ingen tapaspåse 🙂
Till vår meny: klicka här

Nyårspåse

Nyårspåsen kostar 400:- p/p
minst 2 port/påse

Tillagningsanvisningar

Förrätt

Laxrullen kommer i färdiga skivor

  1. Blanda brödkrutonger och ruccola med löken och tomaterna som ligger i vinaigrette och placera i mitten på tallriken
  2. Lägg skivor av laxrullen ovan salladen.
  3. Garnera med en citronklyfta

Varmrätten

Du behöver en stektermometer för bästa resultat.

Entrecoten kommer färdigkryddad och brynt.

  1. Ta ut köttet ur förpackningen. Låt köttet ligga i rumstemperatur minst en timme innan du kör in det i ugnen.
  2. Sätt in värmestickan i den tjockaste delen av köttbiten
  3. Ställ in i ugnen (max) 120 C ° tills du når en kärntemperatur du önskar

Rare: 54°C Medium: 58°C Well Done: 68°C

  • 2 port ca 30 min 0,5 kg kött (Medium)
  • 4-6 port ca 50-65 min 0,9-1,3 kg kött (Medium)
  • 7 port ca 60-70 min 1,5 kg kött (Medium)

Tänk på att alla ugnar har olika effekt (så ha koll på temperatur/tid)

  • Ta ut köttet och låt det vila inlindat i smörpapper (ett lager)

Höj värmen till 220°C

  • Kör in potatisgratäng i ugnsform när ugnen är varm 220°C i ca. 15-20 min och haricots verts i ca. 10 min

Medan detta värms i ugnen värmer du såsen försiktigt.

Köttet bör vila i minst 15 min. Skär köttet i skivor.

Lägg upp, gärna på varmt fat eller varm tallrik.

  1. Potatisgratäng vid sidan av i serveringsskål.
  2. Köttet
  3. Haricots verts
  4. Såsen

Strö gärna lite flingsalt och nymald svartpeppar på köttet när det ligger på tallriken.

Dessert

Cheesecaken kommer i portionsbitar.

  1. Lägg cheesecaken på en tallrik
  2. Tryck dit en chokladkrumelur
  3. Ringla lite hallonsås runt cheesecaken

Lycka till och smaklig spis önskar vi på Olgas Bistro

Har du några frågor ring Clas 0523-501 42

Vinförslag:

Förrätt
Pinot Gris (Vitt)
Premium Réserve, Frankrike, Alsace 2020 Nr 2899 105:-

Varmrätt
Delas Saint-Esprit (Rött)
Côtes-du-Rhône, 2020 Frankrike, Rhonedalen, Côtes du Rhône. Nr 71832 119:-

Dessert
KWV (Mousserande)
Cuvée Rosé Sydafrika Nr 71610 79:-

Boka din påse på info@olgasbistro.se alt. 0523-501 42