Olgas Delikatesser

Från Deli’n att ta med

Choklad och annat sött & gott


Fransk Chokladtårta 69:-
Vår hemgjorda chokladtårta av mörk choklad med lättvispad grädde och rostade valnötter
Beställ en hel Fransk chokladtårta och ta hem 16/18 port 499:-
Valrhona Pralin Lingot 10:- st
Krispig gianduja gjord på mjölkchoklad. Överdragen med mjölkchoklad.
Valrhona Equinoxe mandel/hasselnöt mörk 50 g 77:-
Mandlar och hasselnötter överdragna med mörk Grand Cru choklad (minst 55% kakaohalt).
Valrhona tryffelask 6 bitar 119:-
Tryffelask med 6 olika tryfflar från Valrhona: Tryffel Guanaja, Tryffel Tanariva Caramel, Tryffel Rom/Kokos, Tryffel Dulcey Praliné, Tryffel
Citron, Tryffel Croustipraliné.
Valrhona pralinask 12 bit Vår 159:-
12 st praliner från Valrhona: Cafe Creme, Ganache The, Grand Cru Macae, Carafrutti coco, Granite Grue ochTiramisu.

Egenproducerat

Oliver 39:-
Ört- & vitlöksoliver
Olivtapenad 43:-
Tapenade av oliver med sardeller, vitlök, kapris och olivolja, bröd
Grön mojo 15:-
Kanarisk koriandersalsa
Aioli 15:-
Vitlöksmajonnäs
Tryffelaioli 20:-
Tryffelolja, Cheddar, vitlök, rapsolja, olivolja och en aning svartpeppar

Antipasto liten 175:- stor 275:- ta med 150:-/250:-
Chark, ost och oliver och olivtapenad, bröd

  • Jamón Serrano, lagrad i ca 12 månader
  • Coppa di Parma, Italienarens favorit, lufttorkad fläskkarré
  • Salami Chorizo Iberico, Lufttorkad chorizo av Ibericogrisen (pata negra)
  • Tryffelsalami, smaksatt med svart sommartryffel och kryddor
  • Tallegio, Italiensk halvmjuk kittost av komjölk
  • Cheddar Seriously Strong Vintage, intensiv och fyllig smak med toner av karamell
  • Olivmix med halkidiki och kalamataoliver, urkärnade och kryddade med vitlök, ekrökt paprika, Aleppopeppar & rosmarin
  • Olivtapenad, vår hemgjorda olivtapenad av halkidiki och kalamataoliver, sardeller, vitlök & kapris och ett uns chilipeppar
Vår populära Antipasto, fyra olika charkuterier, två ostar, hemgjord olivtapenad och husets marinerade oliver plus vår surdegsbaguette.

Olja, Vinäger & Ris

Balsamvinäger IGP 250 ml 110:-
Balsamvinäger IGP är en högkvalitativ ekfatslagrad balsamvinäger från Modena. Välutvecklad smak och doft med toner av trä och kryddor. Densiteten på denna produkt är 1,20 vilket betyder att den är rinnande. Balsamvinägern förvaras i ektunnor tills den tappas på flaska. Smaken är rund, snäll och angenäm. Används med fördel direkt på tallriken. Den passar till t.ex. Bresaola, sallad och parmesanost. 6% syra. Förvaras torrt, mörkt och svalt.
Champagne Ardenne vitvinsvinäger 250 ml 65:-
Gjord på vin från Champagne-Ardenne. Lagrad på ekfat i minst ett år. Lite rundare och mjukare i smaken än en vitvinsvinäger.
Tryffelolja svart 100 ml 225:-
En mycket koncentrerad och dryg olja smaksatt med svart tryffelarom från producenten Plantin. Används i alla anrättningar där tryffel passar.
Unius Arbequina Virgin Olivolja 25cl 89:- 50cl 135:- 75cl 159:-
En olivolja från Siurana-appellationen, som ligger i södra Katalonien, tillverkad av oliv från Arbequina. Skördas manuellt, kallpressad. Kan användas både i kalla förberedelser och i varma rätter.
Risottoris Carnaroli naturell 300 g 49:-
Carnaroli, ett klassiskt risottoris, i konsumentförpackning. Beräknad för ca 4–5 portioner. Tillagning och tips för egen smaksättning finns på förpackningen.
Risottoris Karljohan 300 g 75:-
Risottoris med en bas av Carnaroliris med Karljohansvamp. Konsumentförpackning beräknad för ca 4–5 portioner.
Risottoris Ortolana 300 g 75:-
Risottoris med en bas av Carnaroliris med Ortolana (mix av bl.a. zucchini, soltorkad tomat och aubergine). Konsumentförpackning beräknad för ca 4-5 portioner.
Risottoris Tryffel 300 g 75:-
Risottoris med en bas av Carnaroliris med Tryffel. Konsumentförpackning beräknad för ca 4-5 portioner.

Konserver

Anklevermousse naturell 95g 99:-
Fantastiskt god som den är på en smörstekt brödskiva och med lite god marmelad. En sked mousse på oxfilén gör det genast lite festligare! Äts oftast som förrätt eller tilltugg. Lätt att smaksätta efter eget önskemål. Förvaras torrt, mörkt och svalt. Kyl före servering.
Ingredienser: Anklever och ankfett (63%), kycklinglever (37%), vatten, salt, peppar, socker.
Aceitunas Rellenas de Ancho 55:-
Sardellfyllda gröna oliver, vatten och salt, Spanien.
Aceituna Aliñadas 69:-
Gröna oliver med kärna, i marinad av vitlök, morot, röd paprika, salt & kryddor, Spanien.
Aceitunas Negras de Aragón 79:-
Svarta oliver med kärna från Aragón, Spanien.
Aceitunas Arbequinas 69:-
Små smakrika oliver i vatten salt och kryddor. Samma olivsort som används i olivoljan vi säljer.
Aceitunas Partidas 69:-
Spruckna gröna oliver med kärna, i vatten och salt
Mejillones Escabeche 59:-
Inlagda blåmusslor
Blåmusslor, vegatabilisk olja, vinäger, kryddor och salt
Sardinillas en Aceite de Oliva 99:-
Små sardiner i olivolja och salt.
Berberechos Al Natural 135:-
Hjärtmusslor i vatten och salt
Zamburiñas en Salsa Gallega 99:-
Kammusslor i tomatolja, lök, kryddor och salt
Anchoas Cantabrico 75:-
Sardellfiléer i olja

Chark

Jamón Serrano 45:-hg
Lufttorkad och torrsaltad skinka som har lagrats i ca 12 månader. Serveras med melon, färska fikon eller som tapas i tunna skivor.
Coppa di Parma 44:-hg
Italienarens favorit, lufttorkad fläskkarré.
Salami Chorizo Iberico 43:-hg
Lufttorkad chorizo av Ibericogrisen (pata negra). Världens mest exklusiva gris. Lufttorkad i ca 3 månader. Bogbitarna är marinerade med paprika. Mild med en viss sötma.
Tryffelsalami 50:-hg
Salami från Italien, producent Viani smaksatt med svart sommartryffel och kryddor

Ost

Tallegio 27:-hg
Italiensk halvmjuk kittost av komjölk som passar på ostbricka och i sallad. Prova gärna och värm i ugnen på smörat bröd och servera med smörfrästa äppelskivor och kummin.
Fetthalt 25%. Pastöriserad
Montagnolo Affiné 60:-hg
Montagnolo Affinè är traditionellt lagrad varsamt under längre tid vid låg temperatur. Smakrik. Laktosfri, Glutenfri och är gjord med Mikrobiellt löpe. 42% fetthalt & 2,0% sälta
Cheddar Seriously Strong Vintage 28:-hg
Intensiv och fyllig smak med toner av karamell. Passar till ostbrickan eller varma rätter. Lagrad 18 månader. Pastöriserad.
Parmigiano Reggiano 30mån 55:-hg
Hantverksmässigt framställd enligt tradition från 1400-talet. Lagrad i 30 månader och av absolut högsta kvalitet. Av komjölk. Mycket smakrik och passar utmärkt att servera med en högklassisk Balsamico. Opastöriserad

Ostbricka 99:-
-Tallegio italiensk halvmjuk kittost av komjölk (pastöriserad)
-Cheddar, Lagrad i minst 18 mån. Hårdost. Storbritannien, komjölk (pastöriserad)
-Montagnolo Affiné 42% krämig vit- och blåmögelost. Tyskland, komjölk (pastöriserad)
-Grön tomatmarmelad och kex