Meny

Meny

 

Boka bord här

Smått & Gott

Pommes frites 65:-

med aioli

Oliver 45:-

Halkidiki och kalamataoliver marinerade i ekrökt paprika, rosmarin och vitlök

Löjrom 185:-

Löjrom 30gr med friterad majstortilla, hackad rödlök och färskost

Antipasto 259:-

Charkuterier, ost och oliver, rotfruktschips och bröd (passar fint att dela på två som förrätt)

*Pesto: Parmigiano Reggiano, pinjekärnor, vitlök, basilika och olivolja

Varmrätter

Gnocchi di Patate 255:-

Pestoslungad potatisgnocchi med primörer, semitorkade tomater och marinerade kronärtskockor toppad med Parmigiano Reggiano

Fisk- & skaldjurssoppa förrätt 179:- varmrätt 269:-

Vit fisk, blåmusslor, räkor och scampi i vår soppa av kräft-blåmusselfond och vispgrädde serveras med bröd & smör

Se vår helgsupe för fler varmrätter

Clubsandwich 199:-

Grillad marinerad kyckling med bacon, bbq-sås, majonnäs och grönt samt rostad potato bun och pommes frites

Hamburgare 249:-

Burgare med bröd, cheddar, bacon, majonnäs, sallad, tomat och rödlök, pommes frites och saltgurka (Burgaren från Kustcharken)

Dessert

”Biskvi” Choklad och mandel 45:-

Vit & mörk chokladtryffel smaksatt med apelsin och mörk rom samt bränd mandelmassa doppad i mörk choklad, perfekt till en kaffe och avec

Glass 79:-

En stor kula vaniljglass eller mangoglass med chokladsås eller hallonsås

(Mangoglassen och hallonsåsen är fria från allergener)

Vit chokladtårta 95:-

Krämig vit chokladtårta med mangosorbet

Rabarberpaj 95:-

Klassisk rabarberpaj med smak av kanel och kardemumma serveras med vaniljglass

Chokladtårta 95:-

Fransk chokladtårta av mörk choklad draperad med chokladganache serveras med rostade valnötter och lättvispad grädde samt halloncoulis

Välkommen till oss på Olgas Bistro i Hunnebostrand.

Vi är en liten kvarterskrog belägen på mellankajen och har utsikt över hamnen.
Vår målsättning med Olgas är att driva en familjär kvarterskrog där alla är välkomna med stort fokus på vällagad mat och passande drycker i en mysig miljö med trevlig musik där mötet och samtalet mellan människor är viktigt. Vi hämtar mycket inspiration från länder som Italien, Spanien och Frankrike både när det gäller mat och vin.

Sommartid satsar vi på Tapas och en meny fylld med godsaker som passar sommaren. Vi serverar även en grym hamburgare med lokalproducerat kött från Kustcharken. Dagtid serverar vi Bistrolunch och en enklare À la carte.

Jag som driver Olgas Bistro heter Clas Andersson och mig hittar du oftast i köket. Jag har en lång erfarenhet av att driva och förvalta restauranger. Redan 1984 började jag min bana i restaurangbranschen, då som kockelev på Charlies krog i Kungshamn. Sedan dess har det blivit många olika restauranger, framför allt då här i Sotenäs kommun och i Göteborg. Under åren i Göteborg arbetade jag mest som köksmästare och krögare. Var även nere i Spanien och arbetade som kock en period och det var då jag fick upp ögonen för tapasrätter och spansk mat. Första krogen jag öppnade var 1996. Tapas bar & mat, den första restaurangen i Göteborg som satsade på tapasrätter.

Så vi hälsar dig varmt välkommen till en genuin liten kvarterskrog där gästen, maten och drycken står i fokus.
Clas Andersson med familj och personal.
Olgas Bistro Hunnebostrand